Σαρδέλες στο γκριλ με αρώμα Ελλάδας

By arvanitis  , , ,   

August 6, 2016

Το ψάρι η Ελλάδα μας το έχει σε άφθονες ποσότητες. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας φτιάξουμε πιάτα γευστικά που να αναδεικνύουν της ευωδιές της χώρας μας.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Ingredients

1 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες καλά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από δυο λεμόνια

ξύσμα λεμονιού από ενα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

λίγο δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

λίγο πιπέρι

Directions

1Πλένουμε τα ψάρια πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

2Τα χαράζουμε 2-3 φορές από κάθε πλευρά.

3Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου (στο υψηλό αν έχει διαβαθμίσεις).

4Ανακατεύουμε λάδι, χυμό, ξύσμα, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, και με ενα πινέλο περνάμε τα ψάρια μέσα και έξω.

5Τα βάζουμε σε ταψάκι και στο φούρνο. Χρειάζονται 3-4 λεπτά απο κάθε πλευρά να ψηθούν. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται.

6Σερβίρουμε ζεστά τα ψαράκια με χωριάτικη σαλάτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλλά ψαρια

00:00

Nutrition Facts

Serving Size250 γρ
Protein25 γρ
Total Fat26 γρ
Saturated Fat5 γρ

2 Reviews

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

November 16, 2016

ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ….

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ~~~

All fields are required to submit a review.

Send this to friend