Σνίτσελ με πάπρικα, μοσχοκάρυδο και καστανό ρύζι
Σνίτσελ με πάπρικα, μοσχοκάρυδο και καστανό ρύζι

Σνίτσελ με πάπρικα, μοσχοκάρυδο και καστανό ρύζι

By Έλενα    ,

June 16, 2016

Ένα εύκολο και μυρωδάτο πιάτο που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους μικρούς μας φίλους!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ

4 χοιρινά σνίτσελ

δύο αυγά

δύο κουταλιές της σούπας γάλα

μία κούπα τριμμένη φρυγανιά

αλάτι και πιπέρι

ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

μία πρέζα μοσχοκάρυδο

μισή κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

300 γρ ρύζι καστανό

600 ml ζεστό νερό

ένα κύβο λαχανικών

μία κουταλιά της σούπας βούτυρο

Directions

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ

1Πλένουμε καλά τα σνίτσελ και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κατόπιν τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

2Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κεφαλογραβιέρα.

3Αλείφουμε ένα πιρέξ με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.

4Παίρνουμε ένα ένα τα σνίτσελ και τα περνάμε πρώτα από το μίγμα της φρυγανιάς με την πάπρικα. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μίγμα του αυγού και στο τέλος τα ξαναπερνάμε από το μίγμα τις φρυγανιάς με την πάπρικα, προσέχοντας να παναριστούν καλά από όλες τις πλευρές.

5Τέλος τα τοποθετούμε στο πιρέξ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 45-50 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

1Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.

2Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

00:00

3 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 3, 2016

ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ!ΨΙΧΟΥΛΟ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 3, 2016

ΣΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΛΟΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 3, 2016

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend