Ένα εύκολο και μυρωδάτο πιάτο που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους μικρούς μας φίλους!
Prep: 10 mins
Cook: 1 hr
Yields: 4 μερίδες
Ingredients
ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ
4 χοιρινά σνίτσελ
δύο αυγά
δύο κουταλιές της σούπας γάλα
μία κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
μισή κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
300 γρ ρύζι καστανό
600 ml ζεστό νερό
ένα κύβο λαχανικών
μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Directions
ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ
1Πλένουμε καλά τα σνίτσελ και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κατόπιν τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
2Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κεφαλογραβιέρα.
3Αλείφουμε ένα πιρέξ με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
4Παίρνουμε ένα ένα τα σνίτσελ και τα περνάμε πρώτα από το μίγμα της φρυγανιάς με την πάπρικα. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μίγμα του αυγού και στο τέλος τα ξαναπερνάμε από το μίγμα τις φρυγανιάς με την πάπρικα, προσέχοντας να παναριστούν καλά από όλες τις πλευρές.
5Τέλος τα τοποθετούμε στο πιρέξ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 45-50 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
1Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.
2Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
September 3, 2016
ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ!ΨΙΧΟΥΛΟ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ!