Σπανακοτυρόπιτα, η απόλυτη γεύση • Συνταγή • Masame.gr
Σπανακοτυρόπιτα, η απόλυτη γεύση
Σπανακοτυρόπιτα, η απόλυτη γεύση

Σπανακοτυρόπιτα, η απόλυτη γεύση

By Έλενα    ,

November 13, 2016

Τι να λέμε τώρα... υπάρχει κάποιος που στη ζωή του να μην έφαγε έστω ένα κομμάτι; Σε αυτήν την έκδοση, καλύτερα να δοκιμάσετε πρώτοι γιατί αλλιώς...

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 20 κομμάτια

Ingredients

600-700 γρ σπανάκι καθαρισμένο (1 κιλό ακαθάριστο)

300 γρ φέτα σκληρή

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 γενναίες κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 πράσα το λευκό μέρος

2 αυγά

50 ml ελαιόλαδο ελαφρύ

3-4 κουταλιές της σούπας κουάκερ

500 γρ φύλλο κρούστας

3 κουταλιές σουσάμι ή 2 μαυροκούκι

λάδι για το άλειμμα των φύλλων (ελαφρύ)

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το αλατίζουμε.

2Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε και αυτά στο σουρωτήρι.

3Με τα χέρια μας τα στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να φύγουν τα υγρά τους.

4Βάζουμε το σπανάκι με το πράσο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τα αυγά, το λάδι, το κουάκερ και την φέτα, την οποία την τρίβουμε με τα δάχτυλα των χέρια.

5Αν η φέτα είναι αρκετά αλμυρή δεν προσθέτουμε αλάτι αλλά μόνο πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα.

6Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκατοστά και απλώνουμε ένα ένα τα μισά από τα φύλλα στον πάτο του ταψιού. Κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι. Έπειτα προσθέτουμε την γέμιση και από πάνω απλώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα.

7Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ψαλίδι της κουζίνας κόβουμε γύρω γύρω τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά, τα οποία τα γυρίζουμε προς τα μέσα διπλώνοντας τα 2 φορές.

8Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να ακουμπήσουμε τον πάτο του ταψιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή το μαυροκούκι.

9Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει η πίτα.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size120g
Calories199
Sodium343mg
Potassium289mg
Protein5,4g
Cholesterol35mg
Sugar2,3g
Total Fat12,5g
Saturated Fat5,5g
Total Carbohydrates19g
Dietary Fiber1,8g

21 Reviews

ΜΑΡΙΑ

November 21, 2016

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ

Ελενη Σταιου

November 20, 2016

Θαυμασια!!!

Ελενη Σταιου

November 20, 2016

Δοκιμαστε να την κανετε με σπιτικο φυλλο..ακομα πιο γευστικη…

θεοδωρα

November 18, 2016

M’aresei para polu einai mia apo tis pio agaphmenes mou pites

Ρενα

November 18, 2016

Τελεια

Βασιλικη

November 18, 2016

τελειαααααα….

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

November 17, 2016

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

νατασσα

November 17, 2016

για τον χορτοφαγο μου που του αρεσει την φτιαχνω και δεν μενει κομματι!!!

Γεωργια Τσιωκου

November 17, 2016

Φανταστικη!!

Μιχαλης Σταυροπουλος

November 16, 2016

Φανταστικη πιτα.!!!

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

November 16, 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΤΑ ΛΙΩΝΩ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

November 16, 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΤΑ

Στέλλα Ζαφειρελη

November 16, 2016

Πολυ νοστιμη !!! ,Μμμμμ!!!#

ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

November 16, 2016

ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ…ΣΑΝ ΤΙ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Κώστας

November 15, 2016

Καλό

Χρυσοστόμου Χρύσα

November 15, 2016

Πεντανόστιμη!!!

ΝΑΝΤΙΑ ΧΑΡΙΤΟΥ

November 15, 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΗΛΈΚΤΡΑ ΖΟΥΛΟΥΜΗ

November 15, 2016

ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!

δημητρα ορφανου

November 15, 2016

νοστιμη

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 14, 2016

ΜΜΜ….ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

VANGELIS BELIGIANNIS

November 14, 2016

Η αγαπημένη σπανακοτυροπιτα σε μια άλλη εκτέλεση. πολύ καλη δοκιμάστε την

All fields are required to submit a review.

Send this to friend