Σπετσοφάι (σπετζοφάι) πικάντικο • Συνταγή • Masame.gr
Σπετσοφάι (σπετζοφάι) πικάντικο
Σπετσοφάι (σπετζοφάι) πικάντικο

Σπετσοφάι (σπετζοφάι) πικάντικο

By arvanitis  ,   

July 16, 2016

Δυνατό σε γεύση, βαρύ σαν πιάτο αλλά πεντανόστιμο και πασίγνωστο φαγητό που μας έρχεται από το υπέροχο Πήλιο, στην καυτερή του εκδοχή!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4-6 μερίδες

Ingredients

μισό κιλό λουκάνικα χωριάτικα

2 πιπεριές πράσινες (κατά προτίμηση κέρατα)

7 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί)

3 μεγάλες ντομάτες ώριμες

2 κρεμμύδια ξερά

μισή κούπα λάδι

1 κούπα κόκκινο κρασί

λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)

μια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά για πιο καυτερή γεύση)

1 κ. γλυκού πελτέ

1 κ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Directions

1Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λωρίδες.

2Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, λίγο χοντρές.

3Τρίβουμε τις δυο ντομάτες στον τρίφτη και την άλλη σε κυβάκια.

4Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρολάκι το λάδι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

5Βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να σωταριστούν μερικά λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να γυαλίζουν.

6Ρίχνουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε για λίγο.

7Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο.

8Ρίχνουμε τις ντομάτες, (το σκόρδο, την τσίλι πιπεριά και το μπούκοβο αν θέλετε), τον πελτέ, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

9Κάθε λίγο κοιτάζουμε το φαΐ και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται για να μη χαθεί η σάλτσα.

10Σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σαν κυρίως πιάτο με συνοδευτικό λίγο ρύζι, ή ακόμα και πάνω σε μια φέτα ψωμί.

00:00

2 Reviews

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 3, 2016

ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ…

Αλέξανδρος Λαϊνάς

July 16, 2016

Ένα απλά φανταστικό πιάτο για…καλοφαγάδες παντός καιρού!!!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend