Νόστιμο σπιτικό ψωμί. Όπως τα περισσότερα ψωμιά έτσι και αυτό χρειάζεται αρκετό ζύμωμα αλλά όταν θα ευωδιάζει την ώρα που ψήνεται...
Νόστιμο σπιτικό ψωμί. Όπως τα περισσότερα ψωμιά έτσι και αυτό χρειάζεται αρκετό ζύμωμα αλλά όταν θα ευωδιάζει την ώρα που ψήνεται...

Σπιτικό ψωμί

By Pandora Nikolaidou  ,   ,

April 5, 2017

Νόστιμο σπιτικό ψωμί. Όπως τα περισσότερα ψωμιά έτσι και αυτό χρειάζεται αρκετό ζύμωμα αλλά όταν θα ευωδιάζει την ώρα που ψήνεται...

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 1 φρατζόλα

Ingredients

200γρ λευκό αλεύρι

200γρ αλεύρι ολικής άλεσης

1κ.γ κοφτό αλάτι

1κ.γ μαγειρική σόδα

1 μπουκαλάκι ξινόγαλα

1κ.σ ελαιόλαδα

Σουσάμι

Directions

1Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα

2Τα ζυμώνουμε δυνατά για αρκετή ώρα ωσότου έχουμε μια ωραία ζύμη

3Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κεικ ή ενα στρογγυλό ταψάκι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη

4Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, ωσότου ροδίσει και φουσκώσει το ψωμάκι μας

5Όταν ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει

Photo Credit: meanwhileinrice Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend