Σταφύλι γλυκό του κουταλιού
Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

By Έλενα  , , ,   

September 13, 2016

Τραγανό γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ούτε ρόγα δε θα μείνει!

  • Prep: 9 hrs
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 2 βαζάκια των 400gr

Ingredients

1 κιλό σταφίδα λευκή (καθαρό βάρος)

500 γρ ζάχαρη

100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα

χυμό μισού λεμονιού

Directions

1Πλένουμε πολύ καλά τις ρώγες από το σταφύλι τραβώντας τες προσεχτικά για να μην σπάσουν και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

2Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε εναλλάξ τις ρώγες με την ζάχαρη, την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες.

3Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει κατά τον βρασμό. Δεν ανακατεύουμε για να μην σπάσουν οι ρώγες. Αν χρειάζεται ανακινούμε την κατσαρόλα.

4Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την επόμενη μέρα ξανά βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε αφαιρώντας και πάλι τον αφρό (εάν χρειάζεται) έως ότου δέσει το γλυκό, περίπου 35 λεπτά.

5Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν στάζοντας μια σταγόνα στο νύχι του αντίχειρα δεν σκορπίζει. Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού.

6Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για 2-3 λεπτά για να ρουφήξουν οι ρώγες το σιρόπι και τοποθετούμε το γλυκό σε καλά αποστειρωμένα βάζα, τα οποία τα γεμίζουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

1Σε ένα μπρίκι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα κατεβάζουμε.

2Τα στραγγίζουμε και προσεχτικά για να μην καούμε τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι.

3Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size40g
Calories78
Sodium1mg
Potassium66mg
Protein0,7g
Sugar16,8g
Total Fat1,4g
Total Carbohydrates17,5g
Dietary Fiber0,5g

2 Reviews

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

September 14, 2016

!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

September 13, 2016

τωρα π εινααι και η εποχη τους,ωραια ιδεα!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend