Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρέμα
Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρέμα

Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρέμα

By arvanitis  , ,   ,

July 21, 2016

Μία πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που θα τη λατρέψετε...

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 πακέτο (500 γρ) ταλιατέλες

250 γρ κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 ντομάτα σε κυβάκια

200 γρ μπέικον σε κυβάκια

200 γρ ζαμπόν σε κυβάκια

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

150 γρ κασέρι τριμμένο ημίσκληρο

λίγα φύλλα μαϊντανό

μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

Directions

1Βράζουμε τις ταλιατέλες για 15 λεπτά περίπου. Τις στραγγίζουμε και τις καίμε με το βούτυρο.

2Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά.

3Έπειτα ρίχνουμε και τα αλλαντικά μας, και σωτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά.

4Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε 2-3 λεπτά λίγο να δέσει και προσθέτουμε μισό κρασοπότηρο νερό.

5Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

6Σβήνουμε το μάτι και βάζουμε στην κρέμα και το ημίσκληρο κασέρι ανακατεύοντας ελάχιστα.

7Σερβίρουμε τις ταλιατέλες μας, περιχύνοντάς με την κρέμα.

00:00

3 Reviews

Ατσαλάκη Ξανθίππη

November 27, 2016

μιαμμμ τελειοοο αγαπημενο!!

Olia

September 6, 2016

Υπέροχο πιάτο!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend