Ταχίνι
Ταχίνι

Ταχίνι

By arvanitis  , , , , ,   

July 14, 2016

Μία απίστευτη απλή παρασκευή ενός από τα υγιεινότερα υλικά στην παρασκευή αρκετών συνταγών. Φτιάξτε με τα χέρια σας ταχίνι, εύκολα, γρήγορα και υγιεινά!

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: μία κούπα (περίπου 220γρ)

Ingredients

2 κούπες σπόρους σουσαμιού

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (όσο πιο ελαφρύ γίνεται)

Δυο πρέζες μαγειρικό αλάτι (προαιρετικά)

Directions

1Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τους σπόρους από το σουσάμι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για να τους καβουρδίσουμε. Για 3-5 λεπτά ανακατεύουμε συνεχώς και αποσύρουμε όταν το σουσάμι έχει αρχίσει να παίρνει ελαφρύ κάστανο χρώματα (όχι καφέ).

2Μπορούμε αντί για τηγάνι, εναλλακτικά, να τους ψήσουμε στο φούρνο. Απλώνουμε τους σπόρους σε μια λαδόκολλα και τους ψήνουμε, έχοντας προθερμάνει το φούρνο στους 180°C, ανακατεύοντας τους μία ή δύο φορές.

3Τα αφήνουμε σε πιάτο να παγώσουν τελείως.

4Βάζουμε το σουσάμι σε ένα multi, και το δουλεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να αρχίζει να δημιουργείται μια πάστα.

5Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την επεξεργασία για τρία λεπτά ακόμα, σταματώντας κάθε τόσο να βγάλουμε την πάστα από τα τοιχώματα.

6Το ταχίνι θα πρέπει να έχει απαλή υφή. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε μια κουτάλια ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την επεξεργασία.

7Εδώ θα δοκιμάσουμε τη γεύση του. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μια πρέζα αλάτι, το επεξεργαζόμαστε λίγο και σταματάμε όταν είμαστε ικανοποιημένοι.

8Για την αποθήκευσή του, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό (ή καλύτερα αποστειρωμένο) δοχείο που κλείνει ερμητικά.

9Διατηρείται για αρκετούς μήνες. Στην περίπτωση που αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το σουσάμι, ρίξτε του ένα καλό ανακάτεμα πριν τη χρήση.

00:00

3 Reviews

@κωστας Ναι, αρκεί το μέρος να είναι δροσερό και σκιερό. Αν χωριστούν τα υλικά, απλά ανακινήστε το βάζο.

κωστας

August 9, 2016

Καλησπερα
Διατηρειτε εκτος ψυγειου?

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

ΠΟΛΥ ΥΓΕΙΝΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΑΤΟ!ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΤΟ ΣΟΥΜΑΜΙ,ΚΛΑΨ!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend