Τηγανητά λαχανικά με σάλτσα από ταχίνι
Τηγανητά λαχανικά με σάλτσα από ταχίνι

Τηγανητά λαχανικά με σάλτσα από ταχίνι

By Nikos Αggis  , , , , , , , ,   

March 26, 2017

Εύκολα και γρήγορα τηγανητά λαχανικά με σάλτσα από ταχίνι, για να δώσει μία παραπάνω ώθηση στη γεύση σε περίοδο νηστείας

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 μεγάλη μελιτζάνα σε φέτες.

12 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα στην μέση.

2 μεγάλα κολοκύθια σε φέτες.

1 μικρό κουνουπίδι σε φουντίτσες.

1 μικρό μπρόκολο σε φουντίτσες.

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κρίκους.

Σάλτσα ταχίνι.

Χυλός για τηγάνισμα (αλεύρι, νερό και ότι άλλο χρησιμοποιείτε).

Directions

1Αλατίζουμε ξεχωριστά τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά σε τρυπητό σκεύος.

2Ετοιμάζουμε τον χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 60 λεπτά αλλιώς δεν θα κολλάει στα λαχανικά και θα γλιστράει.

3Βουτάμε τα λαχανικά στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

4Τοποθετούμε σε ένα μεγαλο πιάτο ζεστά και περίχύνουμε απο πάνω την σάλτσα ταχινι.

Για τη σάλτσα ταχινιού: στα 100 γρ ταχίνι προσθέτουμε λίγο νερό, ξύσμα ενός λεμονιού και το χυμό από μισό, αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού μέλι, πιπέρι και πάπρικα. Τα ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μία ρευστή και λεία σως.

Photo Credit: Daveybot Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend