Τηγανόψωμο Εύβοιας (όπως της μαμάς μου, λίγο πειραγμένο) • Συνταγή • Masame.gr
Τηγανόψωμο Εύβοιας
Τηγανόψωμο Εύβοιας

Τηγανόψωμο Εύβοιας (όπως της μαμάς μου, λίγο πειραγμένο)

By Έλενα  , , ,   , ,

July 21, 2016

Μία εύκολη και παραδοσιακή συνταγή με υλικά που έχει ο καθένας στο σπίτι του, αρκετά χορταστικό και ικανό να γίνει το κυρίως πιάτο σε ένα οικογενειακό τραπέζι!

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 5 μερίδες

Ingredients

1 κιλό αλεύρι σκληρό ( το κίτρινο από φούρνο)

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

4 κουταλιές της σούπας λάδι

2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ)

500-600 ml χλιαρό νερό

800 γρ λευκό τυρί (μυζήθρα, φέτα, ανθότυρο ή μίξη αυτών)

πιπέρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Directions

1Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε το αλάτι και την μαγιά. Ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στην οποία προσθέτουμε το ξίδι, το λάδι και λίγο λίγο το νερό. 

2Ζυμώνουμε καλά μέχρις ότου να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της λεκάνης και να έχει δημιουργηθεί μια ομοιογενής και μαλακή ζύμη.

3Την κάνουμε στρογγυλή και την αφήνουμε στη λεκάνη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα για 30 λεπτά.

4Σε ένα μπολ  ανακατεύουμε τα τυριά μαζί (αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερα από ένα) και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Όταν η ζύμη θα έχει φουσκώσει την χωρίζουμε σε 5 ισομεγέθεις μπάλες.

5Σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε κάθε μπάλα με τα χέρια μας (αν χρειαστεί τα λαδώνουμε για να μην κολλάνε).

6Προσθέτουμε το 1/5 του τυριού και στη συνέχεια διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο έτσι ώστε να κλείσουμε το τηγανόψωμο.

7Πατάμε την ζύμη με τα χέρια μας για να την ανοίξουμε και να εξαφανίσουμε τις πτυχώσεις που έχουν δημιουργηθεί και της δίνουμε κυκλικό σχήμα, ίση με το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Με το δάχτυλο μας κάνουμε μια τρύπα στη μέση.

8Τηγανίζουμε κάθε τηγανόψωμο σε μπόλικο λάδι (να καλύπτει το τηγανόψωμο ως τη μέση) ώσπου να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.

00:00

6 Reviews

Αντώνης Αποστολόπουλος

January 4, 2017

Πολύ καλό!!! Απλό, χορταστικό και νόστιμο!!!

Όλγα_Μ

September 15, 2016

Νοστιμότατο!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 18, 2016

ΚΑΛΕ!ΑΥΤΟ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Μ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ!

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

August 13, 2016

Ο αλμυρός πειρασμός!

ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΤΑΙ

July 23, 2016

Τέλεια συνταγή!

Αρετη Αδαμοπουλου

July 22, 2016

Χμμμ… τέλειο φαίνεται!!!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend