Τούρτα burger και… χρόνια πολλά

By Panagiotis Pimenidis  , ,   ,

April 1, 2017

Η ιδέα ήρθε πέρυσι στον γιο μου ,οπού μας ενθουσίασε όλους το πάσχα.Είναι μια ιδιαίτερη "τούρτα"!

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 6 άτομα

Ingredients

ψωμακια

270γρ. γάλα χλιαρό πλήρες

30γρ. μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή)

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50γρ. ζάχαρη

10γρ. αλάτι

1 αυγό

60γρ. βούτυρο soft.

1 αυγό για το άλειμμα

μπιφτεκια

800 γρ μοσχαρίσιο κίμα (ή ανάμικτο)

αλάτι και πιπέρι

λάδι

Σάλτσα μπάρμπεκιου

αγγουράκια τουρσί

φέτες τομάτας

φύλλα μαρουλιού

3 φέτες κασέρι

Directions

ψωμακια

1Σε κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τη μαγιά και το γάλα χλιαρό. Ανακατεύουμε λίγο να αναμιχθούν.

2Ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και χτυπάμε με το ειδικό εξάρτημα για ζύμη σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν αρχίσει να ξεκολλάει.

3Αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Πιέζουμε ελαφρώς να φύγει ο αέρας και ξεκουράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

4Κόβουμε τη ζύμη σε 2 πολύ μεγάλα, 2 πιο μικρά και 2 ακόμη πιο μικρά κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε ψωμάκι.

5Τα αλείφουμε με αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα.

μπιφτεκια

1Ρίχνουμε στον κιμά αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε 3 μπιφτέκια, διαμέτρου όσο και τα ψωμάκια.

2Ψήνουμε σε ψησταριά ή αντικολλητικό τηγάνι για 25-30 λεπτά.

στησιμο

1Παίρνουμε το ένα από τα πιο μεγάλα ψωμάκια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα, το μεγάλο μπιφτέκι, κασέρι, φέτες ντομάτας, αγγουράκι τουρσί και το μαρούλι.

2Κλείνουμε με το παρόμοιο ψωμάκι.

3Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο

Η συνταγή έχει αναρτηθεί στο https://www.sintagespareas.gr/ και μας παραχωρήθηκε από τους δικαιούχους, που κατέχουν τα δικαιώματα. Σας ευχαριστούμε

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend