Τσουμπλέκι, με κρεμμύδια και ντομάτα
Τσουμπλέκι, με κρεμμύδια και ντομάτα

Τσουμπλέκι, με κρεμμύδια και ντομάτα

By Nikos Αggis  , , , ,   ,

March 27, 2017

Η συνταγή αυτή, μας έρχεται από την όμορφη Νάουσα. Τσουμπλέκι, με κρεμμύδια και ντομάτα στη γάστρα σε πήλινο με απλότητα στη γεύση

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 5 μερίδες

Ingredients

2 & 1/2 κιλού κρεμμυδάκια για στιφάδο.

1 κούπα λάδι.

6 σκελίδες σκόρδο.

1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες.

1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί.

2 κουταλιές ξύδι.

3 φύλλα δάφνης.

20 κόκκους πιπέρι.

10 κόκκους μπαχάρι.

Αλάτι και πιπέρι.

Directions

1Βουτάμε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει. Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν για 2 ώρες. Θα καθαριστούν έτσι πιο γρήγορα.

2Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα να μαραθούν ελαφριά.

3Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο ή πυρέξ σκεύος.

4Τα βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνουμε για 2 εώς 3 ώρες σκεπασμένα εώς να μαλακώσουν και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend