Τσουρέκια πασχαλινά γεμάτα γεύση
Τσουρέκια πασχαλινά γεμάτα γεύση

Τσουρέκια πασχαλινά γεμάτα γεύση

By Zoi K.  ,   ,

April 6, 2017

Τσουρέκια πασχαλινά, πεντανόστιμα, παραδοσιακά, που όταν θα ψήνονται, οι μυρωδιές θα γεμίσουν την κουζίνα και θα φωνάζουν "Πάσχα"

  • Prep: 6 hrs 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: Περίπου 9-10 τσουρέκια

Ingredients

1800gr αλεύρι για τσουρέκια

600gr ζάχαρη

400gr φρέσκο βούτυρο

8 αβγά

2 κουταλάκια γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

2 κουταλάκια γλυκού κακουλέ

2 κουταλάκια γλυκού μαχλέπι

4 βανίλιες

200gr μαγιά φρέσκια

400ml γάλα

2 κρόκους αβγών

Αμύγδαλα φιλέ

Directions

Προζυμη

1Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω την μαγιά.

2Προσθέτω περίπου 500 γρ από το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει χυλός.

3Το αφήνω σε ζεστό μέρος περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.

Κυριως Ζυμη

1Χτυπάω τα αβγά με την ζάχαρη.

2Προσθέτω την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι και την βανίλια.

3Προσθέτω το προζύμι και το αλεύρι και ζυμώνω.

4Λιώνω το βούτυρο και το προσθέτω και αυτό σιγά σιγά στην ζύμη.

5Ζυμώνω όσο πιο πολύ μπορώ.

6Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για 2.5 - 3 ώρες σε ζεστό μέρος.

7Πλάθω τα τσουρέκια, τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.

8Αλοίφω τα τσουρέκια με τον κρόκο πασπαλίζω με τα αμύγδαλα.

9Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.

Photo Credit: cercamon Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend