Μικρά ή μεγάλα τσουρέκια της Λαμπρής, έχουν μία εξέχουσα θέση στο Πασχαλινό μας τραπέζι. Πριν ή μετά το μεγάλο φαγοπότι έρχονται και δένουν!
Μικρά ή μεγάλα τσουρέκια της Λαμπρής, έχουν μία εξέχουσα θέση στο Πασχαλινό μας τραπέζι. Πριν ή μετά το μεγάλο φαγοπότι έρχονται και δένουν!

Τσουρέκια της Λαμπρής

By Panagiota Filaktaki  , ,   ,

April 5, 2017

Μικρά ή μεγάλα τσουρέκια της Λαμπρής, έχουν μία εξέχουσα θέση στο Πασχαλινό μας τραπέζι. Πριν ή μετά το μεγάλο φαγοπότι έρχονται και δένουν!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 τσουρέκια

Ingredients

2 1/2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια

1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

180γgr φρέσκια μαγιά

6 αυγά

600ml γάλα

750gr ζάχαρη

300gr αγελαδινό βούτυρο

1 φακελάκι μαχλέπι

1 φακελάκι κακουλέ

3-4 σπιράκια Μαστίχα Χίου

αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

1 αυγό για το άλειμμα

λίγο αλάτι

Directions

Για το προζυμι

1Ανακατεύουμε μισό κιλό αλεύρι με το νερό και τη μαγιά μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός.

2Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για μία ώρα πολύ καλά σκεπασμένο.

Για το ζυμωμα

1Ανακατεύουμε το υπόλοιπα αλεύρι με μία πρέζα αλάτι, το κακουλέ, το μαχλέπι και την κοπανισμένη μαστίχα.

2Ανοίγουμε λάκο στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά.

3Ρίχνουμε από πάνω το χλυαρό γάλα.

4Σε μία κούπα χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ρίχνουμε και αυτά.

5Ζυμώνουμε πολύ καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο.

6Ζυμώνουμε για 10- 15 λεπτά.

7Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 1- 1 1/2 ώρα.

Για το ψησιμο

1Αφού φουσκώσει, το πλάθουμε σε πλεξούδες και τις βάζουμε σε ταψί.

2Αφήνουμε τα τσουρέκια μας να φουσκώσουν για μισή ώρα.

3Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε από πάνω το αμύγδαλο.

4Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160C.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend