Τσουρέκι νηστίσιμο με άρωμα πορτοκαλιού
Τσουρέκι νηστίσιμο με άρωμα πορτοκαλιού

Τσουρέκι νηστίσιμο με αλεσμένη κολοκύθα

By Panagiota Filaktaki  , ,   ,

March 24, 2017

Το Πάσχα φτιάχνουμε τσουρέκια. Μπορούμε όμως να έχουμε τσουρέκια νηστίσιμα και κατά τη διάρκεια της νηστείας, ακολουθώντας αυτή τη συνταγή

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 τσουρέκια

Ingredients

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια

2 καλουπάκια μαγιά φρέσκια

1/4 της κούπας νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κούπες βρασμένη και αλεσμένη κολοκύθα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα σπορέλαιο

μαχλέπι

κακουλέ

Directions

1Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σπορέλαιο το οποίο το αφήνουμε τελευταίο.

2Ζημώνουμε όπως και τα κανονικά τσουρέκια.

3Αφήνουμε να φουσκώσουν για δύο ώρες περίπου.

4Πλάθουμε πλεξίδες τις οποίες αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.

5Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend