Μία απλή συνταγή για ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά των γιαγιάδων μας! Νόστιμο υποβρύχιο για κέρασμα μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό!
Μία απλή συνταγή για ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά των γιαγιάδων μας! Νόστιμο υποβρύχιο για κέρασμα μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό!

Υποβρύχιο των γιαγιάδων μας

By Pandora Nikolaidou  , , ,   

April 3, 2017

Μία απλή συνταγή για ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά των γιαγιάδων μας! Νόστιμο υποβρύχιο για κέρασμα μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: Πολλές μερίδες

Ingredients

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

3 σταγόνες λεμόνι

1/2 κ.γ κρεμόριο

Directions

1Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό για να φτιάξουμε το σιρόπι

2Αφού βράσουν και το σιρόπι μας έχει δέσει, τότε προσθέτουμε τις 3 σταγόνες χυμό λεμονιού

3Όταν βράσει παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

4Όταν το σιρόπι είναι χλιαρό προσθέτουμε 1/2 κ.γ κρεμόριο και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Σιγά σιγά το μείγμα θα αρχίζει να ασπρίζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει άσπρη και εύπλαστη (εδώ μπορούμε να προσθέσουμε αρώματα όπως μία βανίλια ή 1/4 κγ μαστίχα τριμμένη).

5Αφού κρυώσει καλά, το τοποθετούμε σε μπολ.

6Σερβίρουμε 1 κουταλιά υποβρύχιο σε ένα ποτήρι νερό.

Μετά το δεύτερο βήμα μπορείτε να δοκιμάσετε σε ένα πιατάκι να στάξετε λίγες σταγόνες απο το σιρόπι. Όταν οι σταγόνες στέκονται και μένει κόμπος, μπορείτε να κατεβάσετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Αν ο κόμπος διαλύεται τότε αφηστε το να βράσει λίγο ακόμα

Photo Credit: Klearchos Kapoutsis Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend