masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Φάβα

By Nikos Αggis  , , , , , , , ,   ,

March 27, 2017

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

500γρ. φάβα

2 μέτρια κρεμμύδια

1 καρότο

100γρ. σέλινο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Directions

1Σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα την φάβα που έχουμε πλύνει καλά νερό σχεδόν 2 λίτρα τα λαχανικά χοντροκομμένα και το ελαιόλαδο αφήνοντάς τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει καλά η φάβα,

2Μόλις βγεί απο τη φωτιά προσθετουμε αλάτι το πιπέρι και την πολτοποιούμε κατευθείαν για να ομογενοποιηθεί καλά,

3Υπάρχουν δύο τρόποι σερβιρίσματος, στον πρώτο η φάβα σερβίρεται ζεστή μόλις γίνει με επιπλέον ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι, και στο δεύτερο αφού πολτοποιηθεί μπαίνει για μια μέρα στο ψυγείο να σφίξει και τη σερβίρουμε κρύα μαζί με τσιγαριστό κρεμμύδι και λιαστή ντομάτα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend