Φανουρόπιτα, παραδοσιακή
Φανουρόπιτα, παραδοσιακή

Φανουρόπιτα, παραδοσιακή

By arvanitis  , , ,   ,

August 26, 2016

Η συνταγή είναι η παραδοσιακή πίτα, που γίνεται εις μνήμη του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 55 mins
  • Yields: 16 κομμάτια

Ingredients

2 κούπες φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη (και λιγότερο αν τη θέλετε πιο άγλυκη)

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)

4 κουταλιές της σούπας ρακή ή κονιάκ

1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

10-15 ξανθές σταφίδες

1 κουταλιά σούπας κανελογαρίφαλο

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Directions

1Βάζουμε σε λεκανάκι το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη. Ρίχνουμε και το χυμό και συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.

2Μετά προσθέτουμε το κονιάκ/ρακή και το κανελογαρίφαλο.

3Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μίγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

4Σε ένα ποτηράκι, βρέχουμε τις σταφίδες με μερικές σταγόνες νερό και τις αλευρώνουμε.

5Ρίχνουμε τις σταφίδες στο μίγμα.

6Σε τετράγωνη φόρμα 25εκ, με αποσπώμενα πλαϊνά, απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα σε αυτό.

7Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.

8Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

9Το αφαιρούμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

10Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή απαιτεί 7 ή 9 υλικά. Μπορείτε να αφαιρέσετε υλικό αλλά θα το αντικαταστήσετε με άλλο!

00:00

Nutrition Facts

Serving Size113gr
Calories371
Sodium4mg
Potassium314mg
Protein4gr
Sugar31gr
Total Fat14gr
Saturated Fat1,4gr
Total Carbohydrates60gr
Dietary Fiber2gr

3 Reviews

νατασσα

November 17, 2016

μμμμ…πολυ καλη!!!

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 27, 2016

και δεν μιλαμε.λεγοντας μονο την προσευχη του Αγιου!ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

August 26, 2016

Τέλεια!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend