Φράουλα γλυκό του κουταλιού
Φράουλα γλυκό του κουταλιού

Φράουλα γλυκό του κουταλιού

By Έλενα  , , ,   

June 19, 2016

Ένα υπέροχο δροσιστικό κέρασμα με πλούσιο άρωμα που συνοδεύει τέλεια το παγωτό σας και όχι μόνο.

  • Prep: 20 hrs
  • Cook: 30 mins

Ingredients

1 κιλό φράουλες γερές

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρόφημα μέντας

μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Directions

1Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες (αλλά και με προσοχή, γιατί είναι ευαίσθητο φρούτο) κάτω από κρύο νερό βρύσης.

2Κατόπιν αφαιρούμε τα κοτσάνια τους (για να μην απορροφήσουν πολύ νερό) και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σκεπασμένες με απορροφητικό χαρτί. Έπειτα τις τοποθετούμε σε στρώσεις με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.

3Προσθέτουμε χλιαρό το ρόφημα μέντας και τις βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένες με το καπάκι της κατσαρόλας για ένα ολόκληρο βράδυ.

4Την επόμενη μέρα τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά από την ώρα του βρασμού. Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται και χαμηλώνουμε κι άλλο την θερμοκρασία αν δούμε ότι αφρίζει πολύ.

5Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για 6 με 7 ώρες και στη συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι έως ότου δέσει (περίπου 5-10 λεπτά).

6Προσθέτουμε τις φράουλες και το χυμό λεμονιού, βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη και έτσι όπως είναι καυτό το γλυκό το βάζουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα.

Δεν απομακρυνόμαστε καθόλη τη διάρκεια του βρασμού, γιατί το σιρόπι μπορεί να ξεχειλίσει. Πρέπει να το βλέπουμε για να ελέγχουμε την θερμοκρασία. Χρειάζεται επίσης προσοχή για να μην προκληθεί κάποιο έγκαυμα. Τοποθέτησε τα βαζάκια στο ψυγείο αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και γαρνίρετε με αυτό τα παγωτά σας.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 9, 2016

ΜΠΑΛΑΛΙΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΣΤΙΜΟ~

All fields are required to submit a review.

Send this to friend