Σορμπέ φράουλας
Σορμπέ φράουλας

Φράουλα σορμπέ

By arvanitis  , , , ,   

June 15, 2016

Ένα υπέροχο παγωμένο γλύκισμα, με γεμάτη την πλούσια γεύση της φράουλας, που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους, στην πιο εύκολη συνταγή του!

  • Prep: 4 hrs
  • Cook: 30 mins

Ingredients

2 κεσεδάκια φράουλες (περίπου 500γρ σύνολο)

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια σκόνη

Εργαλεια

Παγωτομηχανή

Directions

1Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε το επάνω μέρος τους. Τις βάζουμε σε μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.

2Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε την πολτοποίηση για λίγο ακόμα.

3Βάζουμε τον πουρέ σε μεταλλικό δοχείο αφού τον περάσουμε από σίτα (για να μείνουν τα περισσότερα σπόρια), και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

4Όταν τον βγάλουμε, τον τοποθετούμε στην παγωτομηχανή μας και τον δουλεύουμε για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή).

5Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τον μεταφέρουμε σε καλά αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη και τον παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε μία μικρή φράουλα και 2-3 φύλλα δυόσμου ή μέντας, που δένει απόλυτα με τη δυνατή γεύση αυτού του σορμπέ.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 17, 2016

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ Μ ΧΡΟΝΙΑ….ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ?

All fields are required to submit a review.

Send this to friend