Τόνος φρέσκου τόνου με πατατοσαλάτα στα γρήγορα
Τόνος φρέσκου τόνου με πατατοσαλάτα στα γρήγορα

Φρέσκος τόνος με πατατοσαλάτα στα γρήγορα

By Κάτια  ,   ,

July 1, 2016

Εύκολη συνταγή για ψάρι, αρκετά νόστιμη που θα θέλουν να τη φάνε και οι μικροί μας φίλοι!

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

4 φιλέτα τόνου (250 γρ. το καθένα)

8 πατάτες μέτριες

1 καρότο

1 κρεμμύδι (μέτριο)

αλάτι

πιπέρι

κουρκουμάς

2 κομμένα λεμόνια σε φέτες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

200 ml ελαιόλαδο

χυμός από δύο λεμόνια

Directions

1Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και το καρότο. Τα βάζουμε να βράζουν σε μια κατσαρόλα.

2Μέχρι να βράσουν τα λαχανικά μας ετοιμάζουμε το ψάρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα τόνου.

3Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Με την βοήθεια ενός πινέλου βάζουμε το ελαιόλαδο.

4Ρίχνουμε αλάτι (με μέτρο γιατί το ψάρι από μόνο του έχει αλάτι), πιπέρι και τον κουρκούμα και τις φέτες από λεμόνι. Τα σκεπάζουμε με ένα ασημόχαρτο, και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς, στο γκριλ.

5Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το ασημόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).

6Αφού βράσουν τα λαχανικά μας, τα σουρώνουμε, και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.

7Κόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο αλάτι, και σε ενα δοχείο που να κλείνει (πχ σεικερ) ετοιμάζουμε την σως.

8Για την σως βάζουμε το χυμό από 2 λεμόνια, τις 2 κουταλιές μουστάρδας, και περίπου 150 ml ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε πολύ καλά.

9Βάζουμε περίπου το μισό από την σως στη σαλάτα και το άλλο μισό της σως το βάζουμε στο ψάρι μας, όταν το σερβίρουμε.

Το ψάρι για να ψηθεί δεν θέλει πολύ ώρα (ανάλογα με το φούρνο) για να μην γίνει στεγνό. Έχει αλάτι από μόνο για αυτό εμείς βάζουμε ελάχιστο. Η σως ως προς τις αναλογίες των υλικών εξαρτάται από το γούστο του καθενός και ειδικότερα πόσο ξινή την θέλει.

00:00

1 Review

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

August 22, 2016

πανευκολη και πεντανοστιμη

All fields are required to submit a review.

Send this to friend