masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Φραουλένια τάρτα

By Ioannis Koukos  ,   , ,

March 26, 2017

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 8 κομμάτια

Ingredients

για τη ζυμη

2 φλιτζάνια αλεύρι

150 γραμμάρια βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

για τη γεμιση

500 ml γάλα

150 ml φυτική κρέμα για σαντιγί

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ

2 κρόκους

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

ξύσμα 1 λεμονιού

-για τη σάλτσα φράουλας

500 γραμμάρια φράουλες

50 γραμμάρια άχνη

Directions

1Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι.

2Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.

4Την ανοίγουμε μετά σε φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας.

5Την τρυπάμε, βάζουμε επάνω ένα βαρίδιο π.χ, φασόλια και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.Την αφήνουμε να κρυώσει.

6Σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

7Προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα.

8Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να πάρει βράση.

9Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το μίγμα ανακατεύοντας διαρκώς.

10Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

11Αφού την τραβήξουμε από τη φωτιά, προσθέσουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

12Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

13Πολτοποιούμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη άχνη μέχρι να δέσει.

14Αναμειγνύουμε την κρέμα με τη σαντιγί.

15Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα.

16Περιχύνουμε τη σάλτσα φράουλας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend