Χαλβάς με αλεύρι από τα παλιά
Χαλβάς με αλεύρι από τα παλιά

Χαλβάς με αλεύρι από τα παλιά

By ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΙΓΙΑΝΝΗ  ,   

March 23, 2017

Ο χαλβάς με αλεύρι είναι μία παραδοσιακή συνταγή που αντί σιμιγδάλι, οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν αλεύρι. Να κολλάει στο στόμα!

  • Cook: 15 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

10 κουταλιές της σούπας αλεύρι άσπρο

1/2 λίτρου νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Directions

1Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καλά. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας (από το 3 στο 2) και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να ροδίσει.

2Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και την κανέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να σφίξει το μείγμα.

3Τοποθετούμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.

4Ξεφορμάρουμε και από πάνω πασπαλίζουμε με κανέλα

Όταν προσθέτουμε το νερό αποσύρουμε για λίγο το τηγάνι από τη φωτιά, για να μην καούμε

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend