Μαγειρίτσα χορτοφαγική μανιταριών
Μαγειρίτσα χορτοφαγική μανιταριών

Μαγειρίτσα χορτοφαγική μανιταριών

By Panagiota Filaktaki  , , , , ,   

March 27, 2017

Για όσους νηστεύουν, για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια, για τους χορτοφάγους, μαγειρέψτε μαγειρίτσα χορτοφαγική μανιταριών εύκολα και γρήγορα

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

2 σκαφάκια φρέσκα μανιτάρια ( γύρω στο ένα κιλό είναι)

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνιθο

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες.

2Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι.

3Προσθέτουμε το κρασί και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα.

4Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σούπα.

5Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

6Όταν είναι έτοιμη η σούπα προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend