Χοτ ντογκ με στυλ ελληνικό • Συνταγή • Masame.gr
Χοτ ντογκ με στυλ ελληνικό
Χοτ ντογκ με στυλ ελληνικό

Χοτ ντογκ με στυλ ελληνικό

By arvanitis  , ,   

March 18, 2017

Χοτ ντογκ γευστικό με αρκετή δόση ελληνικής κουλτούρας, μιας και χρησιμοποιούμε ελληνικό γιαούρτι, για να το κάνουμε (ελάχιστα) πιο ελαφρύ και διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 χοτ ντογκ

Ingredients

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

1 μικρό αγγούρι

1 ντομάτα

1/2 ξερό κρεμμύδι

1/2 ματσάκι άνιθο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

ξύσμα 1/2 λεμονιού και το χυμό του

αλάτι και πιπέρι

4 λουκάνικα (φρανκφούρτης ή χωριάτικα)

4 ψωμάκια για χοτ ντογκ

πολύχρωμη σαλάτα για σερβίρισμα (δείτε τη συνταγή)

Directions

1Ψιλοκόβουμε άνιθο και κρεμμυδάκι.

2Κόβουμε το αγγούρι, το ξερό κρεμμύδι και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια.

3Ανακατεύουμε σε μπόλ τον άνιθο, το κρεμμυδάκι, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα, λίγο χυμό λεμονιού, το αγγούρι, την ντομάτα και το ξερό κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.

4Ετοιμάζουμε τα λουκάνικα όπως θέλουμε (τηγάνι, ψηστιέρα, φούρνο).

5Βάζουμε στο ψωμί το λουκάνικο και ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα.

Είναι τέλεια συνοδευόμενα από σαλάτα λάχανου. Μπορούμε να βάλουμε λίγη σαλάτα και με=έσα στο χοτ ντογκ πριν το προσφέρουμε.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size236g
Calories333
Sodium504mg
Potassium384mg
Protein14g
Cholesterol21mg
Sugar7,5g
Total Fat17g
Saturated Fat6g
Total Carbohydrates33g
Dietary Fiber2g

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend