Χταποδάκι στη σχάρα μαριναρισμένο
Χταποδάκι στη σχάρα μαριναρισμένο

Χταποδάκι στη σχάρα μαριναρισμένο

By ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ  , , ,   

March 31, 2017

Λατρεμένος μεζές του καλοκαιριού αλλά και τη νηστεία. Η συνταγή με χταποδάκι μαριναρισμένο στη σχάρα, συνοδεύεται απαραιτήτως με ούζο ή κρασί. Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για την Μεγάλη Εβδομάδα

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1 κιλό χταποδάκια ίδιου μεγέθους

200 ml κόκκινο κρασί

2 κουτ. ξίδι μπαλσάμικο

2 κουτ. σόγια σος

2 κουτ. hoisin sauce (Χοϊσίν σάλτσα από την κινεζική κουζίνα)

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Directions

1Καθαρίζετε καλά τα χταπόδια ανοίγοντας την κοιλιά και βγάζοντας τα μάτια τους και ξεβγάζετε με κρύο νερό. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

2Βάζετε τα χταποδάκια σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το κρασί, το ξίδι, τη σόγια, τη hoisin sauce και το σκόρδο και αδειάζετε επάνω στα χταποδάκια. Ανακατεύετε να καλυφθούν και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για αρκετές ώρες ή και από το προηγούμενο βράδυ.

3Προσέχετε να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά στο μπάρμπεκιου γιατί θα γίνουν πολύ στεγνά (εναλλακτικά επιλέξτε το grill στο φούρνο). Αλείφετε με λάδι τη σχάρα (ή το ταψάκι στο φούρνο), στραγγίζετε τα χταποδάκια και τα ακουμπάτε στη σχάρα (ή μέσα στο σκεύος του φούρνου). Τα ψήνετε για 3-5 λεπτά στη σχάρα ή ώσπου να μαλακώσουν. Τα αλείφετε συχνά με τη μαρινάδα τους όση ώρα ψήνονται.

4Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

00:00

1 Review

All fields are required to submit a review.

Send this to friend