Ανοιχτή μανιταρόπιτα
Ανοιχτή μανιταρόπιτα

Ανοιχτή μανιταρόπιτα

By Panagiota Filaktaki  , , , , , ,   

March 12, 2017

Για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο...

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 κομμάτια

Ingredients

1 φύλλο σφολιάτας

300 gr ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια

250 gr φυτική κρέμα γάλακτος για μαγειρική

1/4 κασέρι με φυτικά λιπαρά

μοσχοκάρυδο

αλάτι

Directions

1Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ταψί.

2Σηκώνουμε τις άκρες της σφολιάτας στα πλαινά του ταψιού.

3Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της σφολιάτας.

4Βάζουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη φούρνου και ρίχνουμε φασόλια ή ρεβύθια για να μη φουσκώσει η σφολιάτα.

5Ψήνουμε για ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο.

6Αφαιρούμε τα όσπρια με τη λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω στη μισοψημένη σφολιάτα τα μανιτάρια, από πάνω το κασέρι και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. Τελειώνουμε με αλάτι και μοσχοκάρυδο.

7Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180C.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend