Ντιπ με τυρί φέτας και μυρωδικά
Ντιπ με τυρί φέτας και μυρωδικά

Ντιπ φέτας με μυρωδικά (3 εύκολες συνταγές)

By arvanitis  , , ,   

November 26, 2016

Πάρτι; Φιλική συγκέντρωση; Λιγούρα του απογεύματος; 3 απολαυστικά ντιπς με κύριο συστατικό τη φέτα, πανεύκολα και νόστιμα!

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: Ανάλογα

Ingredients

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

50 γρ φέτα

50 γρ μαγιονέζα

1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι και πιπέρι

2η ΣΥΝΤΑΓΗ

50 γρ φέτα κομματιασμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος)

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιές της σούπας βασιλικό

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

αλάτι κ πιπέρι

3η ΣΥΝΤΑΓΗ

250 γρ φέτα κομματάκια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 με 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1 πρέζα μπούκοβο

50 γρ λιαστές ντομάτες (στεγνές, ψιλοκομμένες)

30 γρ πράσινες/μαύρες ελιές (πλυμένες κ ψιλοκομμένες)

1/4 κούπας ψιλοκομμένο το λευκό από φρέσκα κρεμμυδάκια και

1 κ γλυκού ψιλοκομμένο το πράσινό τους μέρος για στόλισμα

Directions

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

1Λιώνουμε όσο μπορούμε τη φέτα.

2Προσθέτουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας.

3Ένα προς ένα προσθέτουμε και τα αλλά υλικά.

4Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζοντας ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι.

5Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι αλλά διακεκομμένα και πολλές φορές ώστε να μη γίνει υδαρές το μίγμα.

6Συνοδεύεται με στικς λαχανικών (καρότο, πιπεριά), πατατάκια, παξιμαδάκια, πίτες.

2η ΣΥΝΤΑΓΗ

1Λιώνουμε όσο μπορούμε τη φέτα.

2Ένα προς ένα προσθέτουμε και τα αλλά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.

3Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζοντας ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι.

4Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι αλλά διακεκομμένα και πολλές φορές.

5Αν θέλετε λίγο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μια κουτάλια του γλυκού κέτσαπ.

6Συνοδεύεται ιδανικά με λαχανικά πχ στικς αγγουριού/καρότου

3η ΣΥΝΤΑΓΗ

1Σε ένα μούλτι βάζουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο και το μπούκοβο.

2Χτυπάμε για ένα λεπτό (διακεκομένα) να γίνει πάστα.

3Ανακατεύουμε απαλά και τα υπόλοιπα υλικά.

4Σκεπάζουμε για λίγη ώρα και ρίχνουμε το πράσινο κρεμμυδάκι κατά το σερβίρισμα.

5Συνοδεύεται ιδανικά με λαχανικά πχ στικς αγγουριού/καρότου και κριτσίνια.

Τα ντιπ, τα σκεπάζουμε για 30' για να μπορέσουν να βγάλουν όλα τα αρώματά τους (ειδικά όταν έχουν φρέσκα μυρωδικά).

Χρησιμοποιούνται και σα spread σε ψωμί (για αυτό προσέξτε να μην γίνουν υδαρή)

00:00

4 Reviews

ΝΑΝΤΖΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

November 30, 2016

Ωραια ντιπακια και πολυ Ελληνικα!

Maria Tziouma

November 29, 2016

Teleio ntip

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

November 27, 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΝΤΙΠ…

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 26, 2016

ΑΠΙ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΝΤΙΠ…ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑ!ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ 25/11 ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ!ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ!ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 2%!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend