Ντολμάδες γιαλαντζί
Ντολμάδες γιαλαντζί

Ντολμάδες γιαλαντζί

By ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΠΡΑΝΟΥ  ,   

March 3, 2017

Το γνωστότερο ορεκτικό-βασιλιάς της Σαρακοστής! Και για τις υπόλοιπες ημέρες βεβαίως!

  • Cook: 1 hr 35 mins
  • Yields: 6-8 μερίδες

Ingredients

70-80 αμπελόφυλλα

1 κιλό κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

5-6 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο προαιρετικά

1/2 κιλό ρύζι νυχάκι

5-6 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

5-6 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

Χυμό από 3 λεμόνια

1 1/2 κούπα λάδι

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Βράζουμε τα φύλλα

2Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο το ρύζι και τα μυρωδικά

3Ρίχνουμε και 1/2 χυμό λεμονιού και αλάτι και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά

4Διπλώνουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα

5Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε 2-3 κούπες βραστό νερό και το υπόλοιπο λάδι αλάτι και πιπέρι

6Τα αφήνουμε να βράσουν στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά

7Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι

8Αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τα σερβίρουμε

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend