Το δικό μου φακόρυζο, με άρωμα ανατολής

By ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ  ,   

March 5, 2017

Μετά από αυτή τη συνταγή, δε νομίζω να ξαναμαγειρέψω φακές σούπα!

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 4-5 μερίδες

Ingredients

1 φλυτζάνι ρύζι basmati

1,5 φλυτζάνι φακές ψιλές

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ζωμό λαχανικών

1 φύλλο δάφνης

2 κ.γλ.κάρυ

2 κ.γλ.κύμινο

2 κ.γλ.κουρκουμά

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Directions

1Αρχικά βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει το άμυλο.

2Έπειτα,το βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό να φουσκώσει για μία ώρα.

3Στο μεταξύ βάζουμε τις φακές να βράσουν για 5 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και τις βράζουμε να βράσουν με το φύλλο δάφνης για 20 λεπτά περίπου (να κρατάνε λίγο) και τις σουρώνουμε.

4Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια.

5Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις φακές και το ρύζι,αφού το σουρώσουμε και σωτάρουμε.

6Προσθέτουμε 1,5 περίπου φλυτζάνι νερό, το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 10 λεπτά.

7Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε μια πετσέτα στην κατσαρόλα, ξανά το καπάκι, και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.

8Απολαμβάνουμε!

Βάζω αρκετή ποσότητα μπαχαρικών και αρκετό αλάτι.

Μπορεί να υστερεί λίγο σε εμφάνιση, αλλά η γεύση θα σας αποζημιώσει! Καλή επιτυχία!! 🙂

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend