φαλάφελ
φαλάφελ

Φαλάφελ

By Ioannis Koukos  , ,   ,

March 13, 2017

Φάβα και ρεβύθια, μεταμορφωμένα σε κεφτεδάκια, που θα κάνει ακόμα και τα παιδιά να τα φάνε!

  • Prep: 10 hrs
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1 1/2 φλιτζάνι ρεβύθια

1/2 φλυτζάνι φάβα

1 φλυτζάνι νερό

2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1/2 φλυτζάνι κίτρινο αλεύρι

1/2 φλυτζάνι σουσάμι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι κοφτό καπνιστή πάπρικα γλυκιά

ηλιέλαιο

Directions

1Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια και τη φάβα στο νερό για να φουσκώσουν.

2Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ομογενοποιηθούν.

3Αφήνουμε το μείγμα μας μία ώρα να ξεκουραστεί.

4Πλάθουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Τα φαλάφελ σερβίρονται υπέροχα με αραβική πίτα, μαρούλι και χυμό λεμονιού.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend