By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
March 12, 2017
Ο χαλβάς αυτός αποτελεί ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων από τη γιαγιά μου και σας τον μεταφέρω με πολύ αγάπη!
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
Προαιρετικά μαστίχα Χίου ή ξύσμα λεμονιού
1Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι.
2Σε δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το νέρο και τη ζάχαρη να βράσουν.
3Ρίχνουμε το σιρόπι στο τσιγαρισμένο αλεύρι με πολύ προσοχή για να μην καούμε. Ρίχνουμε, εάν θέλουμε, και τα αρωματικά.
4Ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το σιρόπι.
5Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά χαλβά και με ένα άλλο κουτάλι προσπαθούμε να του δώσουμε σχήμα.
6Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.
Your review ...
All fields are required to submit a review.
Your name:
Your email address:
Send post to email address, comma separated for multiple emails.
Send this to friend