Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι
Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

By ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ  ,   

February 28, 2017

Από τα πιο γνωστά (και νόστιμα) πιάτα που παίζει πάντα την περίοδο της Σαρακοστής!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr 5 mins
  • Yields: 6 πιάτα

Ingredients

1 μεσαίο χταπόδι (1 με 1,5 κιλό περίπου)

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3/4 του κουτιού σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί

4-5 κόκκους μπαχάρι

3 δαφνόφυλλα

Κανέλα (1 ξύλο)

1 κουταλιά (κοφτή) πιπέρι μαύρο

Αλάτι κατά τη γεύση (αν χρειαστεί)

Directions

1Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταποδάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2Αφότου το αφήσουμε να στραγγίξει, το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μισή ωρίτσα σε ελάχιστο νερό (περίπου μισή κούπα).

3Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο, κρατάμε το νερό μας σε ένα σκεύος (μπολ, κατσαρόλα κτλ) για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

4Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

5Προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά.

6Σβήνουμε με το κρασί.

7Αφότου το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα μας.

8Προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και το χοντροτριμμένο πιπέρι.

9Ανακατεύουμε και αλατίζουμε πολύ ελαφρά, γιατί το χταπόδι είναι έτσι κι αλλιώς αλατισμένο.

10Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.

11Βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου.

12Ρίχνουμε μέσα το κοφτό μακαρονάκι, και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία των μακαρονιών.

13Σερβίρουμε προσθέτοντας τυρί αν θέλουμε.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend