Κολοκυθόπιτα λαχταριστή
Κολοκυθόπιτα λαχταριστή

Κολοκυθόπιτα λαχταριστή

By ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    ,

March 7, 2017

Λαχταριστή κολοκυθόπιτα για κυρίως γεύμα ή... σνακ!

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 1 hr 5 mins
  • Yields: 5-6 μερίδες

Ingredients

4 κούταλιες της σουπας ελαιόλαδο

1 κιλ. κολοκυθάκια τριμμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο

200 γρ. τυριά ανάμικτα η καταβουληση

2 αυγά χτυπημένα

5 κούπ. φρυγανιά τριμμένη

λιγο αλάτι, πιπέρι

150 ml κρέμα γάλακτος

1 φύλλο ζύμη κουρού

Directions

1Στραγγίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια ωστε να φυγουν οσο περισσοτερα τα υγρα τους

2Τοποθετούμε τη ζύμη κουρού σε ένα ταψί λαδώμενο

3Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης να γινουν τρυπουλες σε ολο μας τη ζύμη μας με ενα πιρουνακι

4Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε 4 κούταλιες της σουπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κολοκύθια

5Ανακατεύουμε εως οτου δουμε οτι αρχιζουν τα υγρα απο τα κολοκυθια μας να στεγνωνουν

6Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο εφοσον τα σβησουμε..

7Προσθετουμε, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, τη φρυγανιά, προσθέτουμε τα τυριά μας και στο τελος το αλατι και το πιπερι μας

8Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στη ζύμη

9Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ..

Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί μανούρι η φέτα νηστίσιμη και καλαμποκέλαιο αντί ελαιόλαδο και φτιάχνοντας ένα σπιτικό φύλλο δικιά μας προτίμησης όπως επίσης να παραβλέψουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και να φτιάξουμε μια κολοκυθόπιτα ποιο λιτή και νηστίσιμη

Photo Credit: Norse Hotels Flickr via Compfight cc

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend