Κοντοσούβλι σε γάστρα στο φούρνο
Κοντοσούβλι σε γάστρα στο φούρνο

Κοντοσούβλι σε γάστρα στο φούρνο

By arvanitis    

December 23, 2016

Σπιτικό κοντοσούβλι, παραδοσιακής συνταγής στο φούρνο του σπιτιού μας. Απλά... λουκούμι!

  • Prep: 3 hrs
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1,5 κιλό χοιρινό κρέας από διάφορα μέρη (καπάκι, ώμος, πανσέτα)

7-8 πατάτες

1 ξερό κρεμμύδι

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

1/2 πράσινη πιπεριά

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

1/2 πράσινη πιπεριά

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

ένα ξερό κρεμμύδι

1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

πιπέρι

Directions

1Κόβουμε το κρέας σε 12-14 κομμάτια ισόποσα. Δε βγάζουμε το λίπος του γιατί αυτό θα βοηθήσει στο να γίνει μαλακό.

2Το βάζουμε σε ένα μπολ.

3Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και φροντίζουμε να πάνε σε όλα τα κομμάτια κρέατος.

4Μπορούμε τα υλικά της μαρινάδας να τα χτυπήσουμε και σε χυλό σε ένα μιξεράκι.

5Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 3-12 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας που και που.

6Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και το κρεμμύδι σε 8 κομμάτια. Τα αραδιάζουμε στη γάστρα.

7Κόβουμε την πιπεριά σε τετράγωνα μεγάλα κομμάτια, όσο τα κομμάτια του κρέατος.

8Παίρνουμε δύο μεγάλα μεταλλικά (ή ξύλινα) σουβλάκια και βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας (δεν το στεγνώνουμε από τη μαρινάδα) και ένα κομμάτι πιπεριάς. Πασπαλίζουμε με αλάτι.

9Τοποθετούμε στη γάστρα τα κοντοσούβλια.

10Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

11Μετά ανεβάζουμε στους 200 για 45 λεπτά και στο τέλος σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη γάστρα ξεσκέπαστη για περίπου 15 λεπτά μέσα στο φούρνο.

12Συνοδεύεται εξαιρετικά με τη πολύχρωμη σαλάτα με καρύδια και ρόδι (δείτε τη συνταγή εδώ)

Ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας δώσει κρέας για κοντοσούβλι από διάφορα μέρη.

Μπορείτε να το κάνετε και σε ταψί φυσικά απλά αλλάζουν οι ώρες ψησίματος (περίπου 90 λεπτά) και σα σκέπασμα θα έχετε ένα αλουμινόχαρτο. Αλλά πρέπει να το γυρίζεται ανά 20 λεπτά και να το βλέπετε να μην καεί.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend