Κοτόπιτα με σφολιάτα
Κοτόπιτα με σφολιάτα

Κοτόπιτα με σφολιάτα

By Έλενα  , ,   ,

December 4, 2016

Κοτόπιτα, χωρίς κρέμα γάλακτος, με σφολιάτα, με πλούσια γέμιση! Ένας τρόπος να φάνε στήθος κοτόπουλου τα παιδιά.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 8 μερίδες

Ingredients

1 φύλλο σφολιάτας

1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο

250 γρ μανιτάρια

1 πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)

4-5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κρεμμύδι μέτριο

150 γρ τυρί ένταμ

5-6 φέτες λιαστής ντομάτας

8 φέτες μπέικον

αλάτι

πιπέρι

λίγο λαδι για το σοταρισμένο

λίγο γάλα για άλειμμα (προαιρετικά)

Directions

1Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσει για περίπου 1 ώρα. Αν έχουμε χύτρα ταχύτητας ακόμα καλύτερα, γιατί θα γλιτώσουμε χρόνο (περίπου 20-25 λεπτά).

2Μόλις βράσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει και κατόπιν το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

3Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Επίσης κόβουμε σε φέτες την πιπεριά και το κρεμμύδι.

4Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.

5Κόβουμε και τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και το τυρί σε κύβους.

6Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, την λιαστή ντομάτα, το τυρί και την μουστάρδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

7Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και πάνω του απλώνουμε τις φέτες μπέικον (αφήνουμε δεξιά, αριστερά και στο τέλος της σφολιάτας περίπου 3-4 εκατοστά περιθώριο για να μπορέσουμε να κλείσουμε την σφολιάτα).

8Από πάνω προσθέτουμε την γέμιση. Τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό και την κλείνουμε από όλες τις πλευρές για να μην φύγει η γέμιση.

9Καλό είναι να μην αφαιρέσουμε την πλαστική μεμβράνη που περιέχει την σφολιάτα γιατί μας βοηθάει στο ρολάρισμα.

10Τοποθετούμε την σφολιάτα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζοντας το μέρος της ένωσης κάτω.

11Αλείφουμε με λίγο γάλα και τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

12Ψήνουμε για 1 ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο το οποίο έχει περισσέψει από προηγούμενο πιάτο. Έτσι θα γλιτώσετε το χρόνο βρασμού και τίποτα δε θα πάει χαμένο!

00:00

Nutrition Facts

Serving Size163g
Calories366
Sodium367mg
Potassium370mg
Protein19,7g
Cholesterol45mg
Sugar3g
Total Fat23g
Saturated Fat7g
Total Carbohydrates21g
Dietary Fiber2,5g

3 Reviews

FANI GRIGOROPOULOU

December 7, 2016

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΡΑΣ

December 5, 2016

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ

ΣΟΦΙΑ ΚΡΑΣΣΙΔΟΥ

December 4, 2016

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!!!!!!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend