Κουλουράκια κανέλας της Νίκης
Κουλουράκια κανέλας της Νίκης

Κουλουράκια κανέλας της Νίκης

By nikipapageorgiou    ,

December 11, 2016

Η συνταγή είναι της Νίκης Παπαγεωργίου, νικήτριας ενός από τους διαγωνισμούς μας!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 50-60 κουλούρια

Ingredients

1 κιλό αλεύρι (περίπου)

1 νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο ζάχαρη

1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές της σούπας κανέλα τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

2 κουταλιές της σούπας λικέρ κανέλλας

Directions

1Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.

2Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα το ελαιόλαδο με την ζάχαρη.

3Όταν η ζάχαρη αρχίσει να διαλύεται ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το λικέρ και το χυμό πορτοκαλιού.

4Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά (προσέχουμε να ενσωματωθεί καλά).

5Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη (εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια), την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

6Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

7Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή αντικολλητικό χαρτί.

8Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size29g
Calories111
Sodium23mg
Potassium29mg
Protein1,8g
Sugar4,1g
Total Fat4g
Saturated Fat0,6g
Total Carbohydrates17g
Dietary Fiber0,6g

1 Review

Όλγα

December 11, 2016

Μπράβο στο κορίτσι . Γιάμι συνταγή και εύκολη !

All fields are required to submit a review.

Send this to friend