Κριθαρότο με καλαμάρια και σπανάκι

By Ρουλακιχρχ Τσανακτσιδου  ,   

February 28, 2017

Χυλωμενο κριθαράκι με σπανάκι και καλαμάρια πλούσιο σε φυτικές ίνες!!!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 25 mins
  • Yields: 4 μερίδες

Ingredients

500 γρ καλαμάρια καθαρισμένα

300 γρ κριθαράκι μέτριο

Μισό κιλό σπανάκι

Μισό πράσο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 τριμενες ώριμες ντομάτες

1 κύβο ζωμό λαχανικών αρεωμενο σε 700 γρ νερό ζεστό

Αλάτι πιπέρι ρίγανη και 5 κ.σ λάδι και χυμό από μισό λεμόνι

Directions

1Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το πράσο σε κυβακια τα κρεμμυδάκια σε ροδελιτσες, λίγο αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα σωταρουμε

2Μετά βάζουμε τα καλαμαράκια να αχνιστουν

3Ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ

4Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι και κάνουμε τεχνική του ριζότο

5Ρίχνουμε το μισό ζωμό λαχανικών ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά και όσο ρουφάει το κριθαράκι ρίχνουμε ζωμό

6Μετά ριχνουμε τα σπανακια ανακατεύουμε δοκιμάζουμε αν έγινε το κριθαράκι αλλιώς προσθέτουμε λίγο νερό ωσότου να χυλωσει το φαγητό μας!

7Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και έτοιμο καλή όρεξη και καλή σαρακοστή!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend