Κριτσίνια εύκολα και σπιτικά
Κριτσίνια εύκολα και σπιτικά

Κριτσίνια εύκολα και σπιτικά

By arvanitis  , , ,   ,

March 9, 2017

Τα κριτσίνια πάντα είναι ένα εξαίρετο και χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες και τις ηλικίες. Και τέλειο ζευγάρι για ντιπ...

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 16 κομμάτια

Ingredients

255 γρ αλεύρι για ζυμωτό

75 ml χλιαρό νερό

60 ml λάδι

8γρ ξηρή μαγιά ή 20γρ φρέσκιας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

2-3 κουταλιές της σούπας μέλι

λίγο νερό ακόμα

Directions

1Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.

2Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και το μίγμα της μαγιάς.

3Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί.

4Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

5Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια. Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα.

6Με ένα πινέλο απλώνουμε επάνω τους το μέλι, το οποίο το έχουμε αναμείξει με λίγο νερό και το έχουμε ζεστάνει λίγο για να γίνει πιο υδαρές.

7Ρίχνουμε το σουσάμι πάνω τους και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20', να ηρεμήσουν και να φουσκώσουν λίγο.

8Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους μέχρι να ροδίσουν (20-25 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο).

9Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Μπορείτε να προσθέσετε και μαυροσούσαμο.
Αν τα θέλετε γλυκά, αντί για σουσάμι να βάλετε μαύρη ζάχαρη και κανέλα.
Αντί να χρησιμοποιήσετε πινέλο, μπορείτε να βάλετε το μέλι και το σουσάμι σε πιάτα και να περνάτε τα κριτσίνια πρώτα από το μέλι και να τα ρολάρετε μετά στο σουσάμι (θα κολλήσει περισσότερο έτσι)
Το μέγεθος είναι ενδεικτικό. Μπορείτε να τα κάνετε πιο λεπτά, πιο χοντρά αλλά και μικρότερα σε μήκος (μπουκίτσες)

00:00

Nutrition Facts

Serving Size30g
Calories100
Sodium148mg
Potassium29mg
Protein1,8g
Sugar3,5g
Total Fat3,8g
Saturated Fat0,5g
Total Carbohydrates15,8g
Dietary Fiber0,6g

1 Review

ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ

March 9, 2017

Τέλεια!!!Θα τα φτιαξω συντομα !!!!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend