Μανιταρόπιτα
Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

By Picha Chrysoula  , ,   ,

March 1, 2017

Η δυνατότερη επιλογή για αντικατάσταση του κρέατος, είναι τα μανιτάρια! Και σε μία χορταστική συνταγή!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 8 μερίδες

Ingredients

2 φύλλα σφολιάτας

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

400γρ μανιτάρια (οτιδήποτε είδος θέλετε) κομμένα σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη

2 κρεμμύδια ξερά

1 κρεμμύδι φρέσκο

θυμάρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια τους)

1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

Directions

1Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω ελαφρώς τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά.

2Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τις ντομάτες, το θυμάρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

3Αφήνω να εξατμιστούν πολύ καλά τα υγρά τους και αποσύρω από τη φωτιά.

4Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.

5Σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι προσθέτω το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνω τη γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

6Χαράζω την πίτα σε κομμάτια και ραντίζω το φύλλο με λίγο νερό.

7Ψήνω στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για περίπου 40'

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend