Μαρμελάδα κυδώνι • Συνταγή • Masame.gr
Μαρμελάδα Κυδώνι
Μαρμελάδα Κυδώνι

Μαρμελάδα κυδώνι

By Έλενα  , , ,   

November 28, 2016

Γνωστό από το γλυκό του κουταλιού, το κυδώνι είναι ένα εσπεριδοειδές με πολλές χρήσεις στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Εδώ παρουσιάζουμε την, χωρίς καθόλου χοληστερόλη, μαρμελάδα του!

  • Prep: 1 hr 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 500-700 γρ περίπου

Ingredients

1 κιλό κυδώνια (καθαρό βάρος), περίπου 2 κιλά ακαθάριστα (αναλόγως την φύρα)

700 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

800 ml νερό

1 κάψουλα βανιλίνη

1 κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού

Directions

1Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να φύγει το εξωτερικό χνούδι.

2Καθαρίζουμε τα κυδώνια χωρίς να πετάξουμε τις φλούδες και τα κουκούτσια, γιατί αυτά περιέχουν πηκτίνη, απαραίτητη για να δέσει το γλυκό. Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα και μετά στα οκτώ. Έπειτα σε μικρότερα κομμάτια.

3Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και μέσα ρίχνουμε και τα κουκούτσια με τις φλούδες, τα οποία τα έχουμε βάλει μέσα σε ένα τουλπάνι δεμένο καλά για να μην σκορπιστούν κατά τον βρασμό.

4Αφήνουμε να πάρουν βράση για 20 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τουλπάνι στύβοντας το με προσοχή για να μην καούμε ούτως ώστε να φύγουν τα υγρά του.

5Απομακρύνοντας την κατσαρόλα από την φωτιά και με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα κυδώνια και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανιλίνη.

6Τα ξανά βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν.

7Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Χρειάζεται περίπου 30-40 λεπτά.

8Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν βάζοντας σε ένα πιατάκι μια μικρή ποσότητα και το περάσουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού αφήνει δρόμο.

9Ζεστή όπως είναι την βάζουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα, τα οποία τα τοποθετούμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size50g
Calories64
Sodium1mg
Potassium40mg
Sugar14g
Total Carbohydrates17g

5 Reviews

Stratos Kapalos

November 30, 2016

Ωραια ωρα να βαλουμε μπρος

Maria Tziouma

November 29, 2016

Efxaristoume poly, philips eisai kai protos

Maria Tziouma

November 29, 2016

Mmmm teleio

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

November 29, 2016

ΥΠΕΡΟΧΟ

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

November 28, 2016

και δεν ηξερα πως φτιαχνεται…να εισαι καλα Ελενα!

All fields are required to submit a review.

Send this to friend