Μελωμένοι λουκουμάδες
Μελωμένοι λουκουμάδες

Μελωμένοι λουκουμάδες

By Vasiliki Iliadi  , ,   ,

March 15, 2017

Μελωμένοι λουκουμάδες εύκολοι και γευστικοί! Μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας που είναι η αγαπημένη μεγάλων και παιδιών! Ακόμα και με ζάχαρη είναι τέλειοι

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

2 ποτήρια νερό

μισό ποτήρι σπορέλαιο

2 φακελάκια μαγιές

ξύσμα πορτοκαλιού

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

περίπου ένα κιλό αλεύρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

-Για το πασπάλισμα

μέλι

καρύδια

κανέλα

Directions

1Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για τρία τέταρτα.

2Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο για να τηγανιστούν σωστά.

3Βρέχουμε το χέρι μας, παίρνουμε ζυμάρι και κλείνουμε τη χούφτα μας.

4Με ένα κουτάλι παίρνουμε το ζυμάρι που βγαίνει από την επάνω μεριά του χεριού μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

5Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

6Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

7Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend