Νηστίσιμα ελιοπιτάκια
Νηστίσιμα ελιοπιτάκια

Νηστίσιμα ελιοπιτάκια

By Ioannis Koukos  , , ,   ,

March 14, 2017

Εύκολη, πολύ εύκολη συνταγή με ελιές, ιδανική και για μπουφέ...

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 25 κομμάτια

Ingredients

μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

1 φακελάκι μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

ελιές ολόκληρες χωρίς κουκούτσι

σουσάμι

Directions

1Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, το μπέικιν, το ηλιέλαιο, τη ρίγανη και τον χυμό πορτοκάλι και ζυμώνουμε.

2Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.

3Τοποθετούμε σε κάθε μπαλάκι μία ελιά ολόκληρη και πιέζουμε ελαφρώς για να κλείσουμε μέσα την ελιά.

4Πασπαλίζουμε τα πιτάκια με σουσαμί.

5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Μπορούμε αντί για ελιές να γεμίσουμε τα πιτάκια μας με κομμάτια σοκολάτας ή μαρμελάδα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend