Nηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο
Nηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο

Nηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο

By AntoniaKalaitzi Kalaitzi  ,   

March 1, 2017

Ένα πολύ νόστιμο και μαλακό κέικ!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 8

Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1 ποτήρι νερού καλομποκέλαιο

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο

1 γκαζόζα μικρή

1 ποτήρι ινδοκάρυδο

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

1 μπέικιν

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1 κουβερτούρα 170 γρ

1 κουταλιά της σούπας λάδι

Directions

1Χτυπάμε το λάδι με τη ζαχαρή σε μικρή ταχύτητα στο μίξερ.

2Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια την γκαζόζα.

3Αφού τα χτυπήσουμε λίγο κι αυτά προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και μετά το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα.

4Ψήνουμε στην αποσπόμενη φόρμα για κεικ δαχτυλίδι σε προσθερμάσμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

5Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και άμα βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.

6Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν την μισή ωρα για να μην ξεφουσκώσει το κεικ.

7Αφήνουμε να κρυωσει λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσσο.

8Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι και περιχυνουμε το κεικ.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend