Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ

By Panagiota Filaktaki  ,   ,

March 8, 2017

Ένα πεντανόστιμο κέικ με γλάσο που συνοδεύει υπέροχα τον απογευματινό καφέ!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 55 mins
  • Yields: 12 μερίδες

Ingredients

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Ξύσμα από πορτοκάλι

Βανίλια με άρωμα πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1 κούπα άχνη ζάχαρη

σταγόνες από χυμό πορτοκαλιού

σταγόνες Ανθόνερο

Directions

1Σε μία κούπα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.

2Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.

3Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.

4Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180C για 55 λεπτά.

5Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο. Ανάλογα πόσο ρευστό το θέλουμε ρίχνουμε περισσότερες σταγόνες από τα υγρά.

6Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε από πάνω με το γλάσο.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend