Πένες με χταποδάκι

By Iwanna Tsiftelidou  , , , , ,   , ,

March 3, 2017

Το χταποδάκι την περίοδο της νηστείας, δημιουργεί απίστευτα νόστιμα και χορταστικά πιάτα!

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1 χταπόδι

500 γρ πένες

λίγο λάδι ή μαργαρίνη

ξίδι βαλσάμικο

λίγη φετα νηστίσιμη (σόγια)

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 αγγούρι ψιλοκομμένο

φρέσκο μαϊντανό

αλάτι

ρίγανη

Directions

1Βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες, αναλόγως το μέγεθος το χταπόδι.

2Έπειτα, για τις κλασικά μαγειρεμένες πένες, ακολουθείτε τις οδηγίες βρασμού αλλά προσέξτε μη ρίξετε πολύ λάδι ή μαργαρίνη, γιατί το πιάτο δε θα είναι πλέον ελαφρύ.

3Όσον αφορά τα λαχανικά, τα τοποθετείτε στο τηγάνι χωρίς λάδι να πάρουν χρώμα. Μην τα αφήσετε αρκετή ώρα, γιατί το αγγούρι γίνεται πικρό.

4Τέλος, στο πιάτο που θα σερβίρετε, τοποθετείτε τις πένες, το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα λαχανικά, τη φέτα τριμμένη παραδοσιακά με το χέρι και τη ρίγανη.

Είναι ένα πιάτο αρκετά καλοκαιρινό κι ελαφρύ και συνδυάζει αρώματα Ελλάδας.

Το χταπόδι που χρησιμοποίησα εγώ ήταν κατεψυγμένο, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να το ξεπαγώσω και να το καθαρίσω.

Μη ξεχάσετε να ρίξετε ξύδι, καθώς το χταπόδι βράζει μέσα στην κατσαρόλα.

Μπορείτε, εάν θέλετε, να ρίξετε λίγο βαλσαμικό για να θυμίσει σαλάτα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend