Πονηρά Νιγρίτας νηστίσιμα • Συνταγή • Masame.gr
Πονηρά Νιγρίτας νηστίσιμα
Πονηρά Νιγρίτας νηστίσιμα

Πονηρά Νιγρίτας νηστίσιμα

By Panagiota Filaktaki  ,   ,

March 3, 2017

Πρόκειται για ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό που σερβίρεται αποκλειστικά στη Νιγρίτα Σερρών.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 24 κομμάτια

Ingredients

2 φύλλα σφολιάτας

1 κουτί φυτική σανταγί

λίγη μαργαρίνη

Αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 βανίλια

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Directions

1Κόβουμε κομμάτια τη σφολιάτα και τυλίγουμε ρολό κάθε κομμάτι σε ξύλο καλαμιού μήκους 7 εκατοστών ή εναλλακτικά σε βουτυρωμένο κανελόνι.

2Βάζουμε στο κλείσιμο σε καθένα από τα ρολάκια λίγο νερό για να μην ανοίξουν.

3Ψήνουμε μία ώρα.

4Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.

5Αφού κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με το ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ χωρίς να βγάλουμε τα καλαμάκια.

6Το πρωί, αφού αφαιρέσουμε τα καλαμάκια, γεμίζουμε την τρύπα με σαντιγή.

7Βουτάμε τις δύο άκρες σε αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι αιγίνης για να καλυφθεί η σαντιγή.

8Από πάνω βάζουμε ροζέτες σαντιγής.

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε εμπιστευτικά μία φίλη από τη Νιγρίτα και με πολύ αγάπη τη μοιράζομαι μαζί σας!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend