Ψαρόσουπα αυγολέμονο • Συνταγή • Masame.gr

Ψαρόσουπα αυγολέμονο

By Nikos Αggis  , ,   

March 9, 2017

Σούπα απίστευτα γευστική και θρεπτική, ειδικά όταν υπάρχει φρέσκο ψαράκι. Και ότι πρέπει για τις επιτρεπόμενες μέρες στη νηστεία...

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 6 μερίδες

Ingredients

1000γρ. Ψάρι σούπας

250γρ. Κρεμμύδι ασπρο

1 Σκόρδο

150γρ. Πράσο

150γρ. Καρότο

150γρ. Πατάτα

150ml Ελαιόλαδο

Αλάτι χοντρό

Πιπέρι χοντρό

250γρ. Κριθαράκι ριζόνι

5 Αυγά

5 μικρά Λεμόνια

Directions

1Τοποθετούμε τα καθαρισμένα και πλυμένα ψάρια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, φέρνουμε σε βρασμό και όταν χρειαστεί ξαφρίζουμε.

2Σουρώνουμε τα ψάρια και καθαρίζουμε από τα κόκκαλα.

3Στον ζωμό βράζουμε τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κυβάκια μαζί με το ριζόνι.

4Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάρκα των ψαριών μαζί με ελαιόλαδο και μπαχαρικά.

5Τέλος αυγοκόβουμε την σούπα μας με το αυγολέμονο.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend