Πτι-φουρ

By Evdoxia Kinigalaki    

February 20, 2017

Μπισκοτάκια για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 40 τεμάχια

Ingredients

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γραμ. βούτυρο

250 γραμ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά

2 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

1 κ.σ μπέικιν

1-2 κ.σ κονιάκ

μαρμελάδα φράουλα ή πραλίνα σοκολάτα

κουβερτούρα λιωμένη

Directions

1Βάζεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, και το χτυπάς, μαζί με την ζάχαρη άχνη, και τις βανίλιες (πολύ καλά τουλάχιστον για 10 λεπτά). Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, και τα υπόλοιπα υλικά, και μειώνοντας ταχύτητα, βάζεις και το αλεύρι. Μόλις γίνει μία μαλακιά ζύμη, σταματάς το χτύπημα.

2Σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα, απλώνεις με ένα κορνέ τη ζύμη, και δημιουργείς μικρά μπισκοτάκια. Προσοχή, επειδή φουσκώνουν πολύ, μην τα κάνεις μεγάλα.

3Τα ψήνεις για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο.

4Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, στρώνεις λίγη μαρμελάδα ή πραλίνα στην επιφάνεια τους, και τα κολλάς μεταξύ τους.

5Τέλος λιώνεις την κουβερτούρα, και βουτάς μέσα την μία άκρη από τα πτι φουρ. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend